top of page

שאלה:      האם לא עדיף לי להתמודד לבד במקום לפנות                             לטיפול?

תשובה:    חשוב להבין שאנחנו מתפתחים במהלך חיינו כשאנו בתוך

               קשר. קשר מכיל וקשוב הוא המצע החשוב ביותר לצמיחה

               והתמודדות.

               השאלה נובעת ממחשבה שקשר טיפולי הוא קשר שבו                    מקבלים הנחיות ונותנים ל"מומחה" לאחוז בהגה תוך וויתור                על היכולות והעצמאות שלנו, אך קשר טיפולי נכון לא אמור                לעשות זאת! הוא אמור לעזור לנו למצוא את הקול הפרטי                  והייחודי של עצמנו שיהיה הנכון ביותר להתמודדות עם                      הקושי אך בו זמנית ירחיב ויעשיר את האישיות כולה.

               לעיתים קרובות הקושי שמטריד את מנוחתנו בתחילת                      הדרך נשכח ונעלם ואנו מבינים שהוא היה רק סימפטום צר                ולא משמעותי לשאלות חשובות ומהותיות יותר בחיינו.                      

 

שאלה:     למה כדאי ללכת לטיפול אצל פסיכולוג קליני?

תשובה:   פסיכולוג קליני עובר הכשרה ממושכת שלא קיימת                            כדוגמתה באף אחד מן המקצועות הטיפוליים האחרים,                    הכשרה שכוללת חמש שנות לימודים לתואר שני ואחריהן                  עוד ארבע שנות התמחות קלינית שבמהלכן הוא מלווה                      בהדרכה צמודה ואינטנסיבית של אנשי מקצוע בכירים,                      הדרכה שמלמדת אותו להבין לעומק את צרכי המטופל                      ולבחון את עצמו שוב ושוב בתהליך.

 

שאלה:     מתי כדאי לפנות לטיפול?

תשובה:   אם אתם חשים מדוכאים ומיואשים, חרדים אם חרדה                       ספציפית או חרדה כללית שסיבתה לא מזוהה, מתקשים                   ביצירת קשר זוגי, חשים שאיבדתם כיוון ואתם מוצפים                       ומבולבלים, במצב של תקיעות וקבעון  ולא מצליחים לממש               את עצמכם, חוויתם אבדן כואב או פרידה, כל אלה הן סיבות               טובות לפנות לטיפול פסיכולוגי.

              פנייה לטיפול אינה ביטוי לחולשה או סיבה לבושה. להיפך,                 זוהי החלטה אקטיבית לקחת אחריות על חיינו, לבחון את                 אופן ההתמודדות שלנו עד כה ולהבין שהמצוקה הנפשית                 היא איתות של הנפש שדורש התייחסות כמו שכאב גופני                   מאותת לנו שמשהו דורש טיפול בגופנו. 

               

שאלה:    מהו ה"אני מאמין" שלך כפסיכולוגית?

תשובה:  כאשת מקצוע וכאדם אני מאמינה שהקשיים הרגשיים הם                 בד בבד גם מכשול בדרכנו אך גם הזדמנות. יש  להם                       משמעות ותפקיד בחיינו. הקשיים מעוררים אותנו ומסמנים 

              שמשהו דורש הקשבה ובדיקה, וגורמים לנו לצאת מהמסלול

              השגרתי שאינו מצריך מחשבה. ברגעי משבר אנו פתוחים

              יותר לחוש, להתבונן, לבחון את קשרינו הבין אישיים ואף

              להקשיב לעולמנו הפנימי וללא מודע שלנו.  הלא מודע מכיל               בתוכו חכמה וידע עמוקים וממנעו ניתן לשאוב כיוון מחודש,                 איזון נכון יותר וריפוי למכאוב.

bottom of page